Eina de mapeig TeRRIFICA (Crowd-mapping Tool) – Col·laboració i participació per a l’adaptació i mitigació del canvi climàtic

Finançat a través del programa marc H2020 de la Comissió Europea, el projecte TeRRIFICA (Territorial Responsible Research and Innovation Fostering Innovative Climate Action) pretén influir en les estratègies de mitigació i adaptació al canvi climàtic mitjançant accions enfocades en la recerca i innovació responsables (RRI) i la co-creació de coneixement entre actors rellevants de sis ciutats i regions pilot europees d’Alemanya, Bielorússia, Espanya, França, Polònia i Sèrbia.

Els objectius del projecte TeRRIFICA són els següents:

  • Desenvolupar plans d’acció per implementar mesures de mitigació i adaptació al canvi climàtic amb la implicació de diferents actors.
  • Compartir aquestes mesures així com experiències i aprenentatges entre les ciutats i regions pilot participants.
  • Implementar diversos formats de construcció col·laborativa i co-creació de coneixement en l’àmbit del canvi climàtic.

És en aquest context que l’Associació Catalana d’Universitats Públiques (ACUP), soci del projecte TeRRIFICA, és responsable de liderar la comunicació i disseminació del projecte i coordinar la regió pilot corresponent al territori metropolità de Barcelona.

Actualment TeRRIFICA està centrat en, per una banda, recopilar percepcions, idees i opinions de la ciutadania en relació al canvi climàtic a través de l’eina de mapeig “TeRRIFICA Crowdmapping tool” http://climatemapping.terrifica.eu/ en les sis regions pilot on el projecte té incidència. Per una altra banda, ha engegat les Escoles d’Estiu TeRRIFICA 2021 sota el lema “OurClimateFuture2030” amb l’objectiu de desenvolupar idees per a una visió de futur positiva del paisatge climàtic de cara al 2030.

Authors: Líders del WP de Comunicació i Disseminació Marta Cayetano (marta@acup.cat), Coordinadors de la regió pilot TeRRIFICA al territori metropolità de Barcelona Núria Jové (njove@acup.cat)

    Envia'ns els teus comentaris


    PROTECCIÓ DE DADES. Responsable. AGÈNCIA DE GESTIÓ D’AJUTS UNIVERSITARIS I DE RECERCA (AGAUR). Finalitat del tractament. Gestionar la informació relacionada amb la seva participació en l’activitat de pòsters, i fer-li arribar informació relacionada amb les nostres activitats i serveis en l’àmbit universitari, recerca i innovació, si així ho indica marcant la casella habilitada a tal efecte. Conservació de les dades. Les dades facilitades es conservaran mentre tinguem el seu consentiment i siguin necessàries per complir amb la finalitat indicada, després seran cancel·lades, tot i que es podran conservar degudament bloquejades mentre es puguin derivar responsabilitats de la gestió realitzada. Destinataris. No es cediran dades a tercers excepte obligació legal. Drets. Pot exercir els drets d’accés, rectificació, supressió, oposició, limitació del tractament de les seves dades, o exercir el dret a la portabilitat de les mateixes. Tot això, mitjançant escrit, acompanyat de còpia de document oficial que l’identifiqui, adreçat a l’AGAUR a Pg. Lluís Companys, 23 de Barcelona o al correu electrònic lopd.agaur@gencat.cat o al Delegat de Protecció de Dades, Microlab Hard SL a c/ Santiago Rusiñol 8 Local 11, 08750 de Molins de Rei o al correu agaur@dpo.microlabhard.es